Hírek

2017.04.24. 18:20

Kaland az Alsóerdőben - Mutatjuk milyen fejlesztéseket terveznek

Zalaegerszeg - A tervek szerint ősszel elkezdődhet az Alsóerdei Sport és Rekreációs Központ építése, egy évvel később pedig átadhatják a létesítményt.

Hajdu Péter

Nemrég döntött a kormány a beruházáshoz szükséges állami forrás biztosításáról. Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő hétfőn a létesítmény leendő központi helyszínén, a napközis táborban tartott tájékoztatón jelentette be, hogy elkészültek az engedélyes és kiviteli tervek is.

A polgármester emlékeztetett rá, hogy a Modern Városok Program 2015. április 14-én aláírt szerződésében szerepelt az alsóerdei, közel 3 milliárd forint értékű beruházással megvalósítandó szabadidős komplexum létrehozása. Még 2015-ben 500 milliós támogatást kapott az önkormányzat az előkészítésre, amiből 106 milliót használtak fel területek vásárlására és a tervek elkészítésére. Az idei évre 739 millió forintot, 2018-ra 611 milliót különített el az állam az egerszegi beruházásra, a TOP-ban pedig 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre - tájékoztatott többek között a polgármester.

Vigh László és Balaicz Zoltán az Alsóerdei Sport- és Rekreációs Központ terveiről beszél
Fotó: Katona Tibor

Az Alsóerdőn tervezett turisztikai beruházást több zónára osztották fel. A napközis tábor területe lesz az egyik központi zóna, ingyenes szolgáltatásokkal. Sportpályák, tűzrakó helyek, játszóterek, KRESZ park, terepkerékpáros pálya, terepfutó pályák, spartan race pályák kapnak benne helyet.

A tábor területének fennmaradó részén és az erdőbe benyúlva kapnak majd helyet a fizetős attrakciók és élményelemek, mint a falmászó centrum, az erdei kalandpark, a drift gokart, illetve az euroline csúszda. Az Alsóerdei út mellé 92 személygépkocsi elhelyezését lehetővé tevő parkoló épül. A központi részen a két zóna látogatóit kiszolgáló fogadóépület lesz büfével. A beruházás része a TV-torony felújítása is, amelyen skywalk terasz létesül. Lesz zipline csúszda, átélhető lesz a szabadesés, és a torony közelében sínes bobpályát építenek.

Fejlesztik a búslakpusztai sportlőteret, ahol fogadó épület, parkolók lesznek, és a lövészet pályarendszere is változik. Mindezen túl felújítják az önkormányzat alsóerdei vendégházát. A polgármester köszönetet mondott a tervek előkészítésében és kidolgozásában részt vevő szakembereknek.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is az előkészítők munkáját dicsérte, amikor arról szólt, hogy az eredményes lobbimunkához jó előkészítés kellett. A képviselő az idegenforgalmi attrakció mellett a beruházás fontos szempontjaként említette, hogy kiviszi majd a város lakosságát, a családokat a természetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!