Hírek

2015.10.15. 12:52

Alakul a 61-es főút dél-zalai várost elkerülő szakasza

Nagykanizsa – Remények szerint az év végéig átadják a 61-es főút dél-zalai várost elkerülő szakaszát – tudtuk meg Loppert Dánieltől, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatójától.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt kérdésünkre elmondta: a nyomvonalon kiépült a főpálya burkolata, a kapcsolódó csapadékvízelvezetéssel és szegélyekkel. A hiányzó aszfalt kopóréteg kiépítése, a csomóponti ágak elkészítése, forgalomtechnikai táblázás, felfestés, korlátkihelyezés és a növénytelepítés van még hátra. Sánc rákötő szakaszánál még érvényben van a jelzőlámpás félpályás forgalomkorlátozás, ami előreláthatólag a hónap végéig fenn is marad. A terelés alatt már folyamatban van a fél útpálya elbontása, ezt követően épül ki az új nyomvonal. A forgalom eztán átterelődik a kiépített új pályára és elbontják a bal pályát. Hasonló jelzőlámpás félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben a Csónakázó-tóhoz vezető útnál, a körforgalmú csomópont csatlakozó ágainak kiépítésénél, amely körülbelül 2-3 hétig tart. További forgalomkorlátozást nem tervez a beruházó. A műszaki átadás lezárása és a forgalomba helyezés után, várhatóan december közepétől az új nyomvonalon haladhat a forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!