Hírek

2016.11.14. 14:47

Aláírták a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktumot

Zalaegerszeg – A megvalósításban együttműködő partnerek aláírták hétfőn a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktumot.

Hajdu Péter

Az eseményre a megyeházán került sor, ahol az érdekeltek meghívásával egyúttal paktum konferenciát rendeztek. Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket, és bevezetőként a megyei önkormányzat utóbbi néhány évben megváltozott feladatairól szólt. A vidék- és gazdaságfejlesztésről, ezen belül az uniós források felhasználásának előkészítéséről, illetve azok majdani felhasználásáról. Utóbbiakkal kapcsolatban elmondta, Zala megye számára 23 milliárd forint értékű támogatás áll rendelkezésre, amit a kormány célkitűzéseihez hasonlóan itt is 60 százalékban gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre kell felhasználni.

A paktum aláírása közben: Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, dr. Pál Attila, Mazzag Ferenc a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Bali József a Zalai Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetője Fotó: Pezzetta Umberto

Egy adatra hivatkozva elmondta, az országban működő TOP 500-as céglistán csak egyetlen zalai székhelyű vállalkozás létezik, tehát van mit tenni a gazdaságfejlesztésben, s ezt a célt szolgálja a megyei foglalkoztatási paktum, aminek segítségével olyan munkaerőt lehet majd bevonni az elsődleges munkaerőpiacra, akik eddig nem voltak érdekeltek ebben. A megyegyűlés elnöke elmondta, a paktumkonzorcium által elnyert pályázat száz százalékos támogatottságú, 85 százaléka direkt felhasználható összeg.

A kedvezményezett célcsoportok támogatására mintegy 693 millió forint felhasználását teszi lehetővé. A megyei foglalkoztatási 2017-től öt éves időtartamra szól. Ez idő alatt 630 hátrányos helyzetű álláskeresőt kell bevonni a munkaerő-piaci szolgáltatásokba. Legalább 180 főt kell bevonni a munkaerő-piaci képzésekbe, és 272 munkavállaló 6 hónapos elhelyezkedését támogatják belőle. A zalai megyei paktum keretében álláshoz jutók közül a támogatás után legalább hat hónappal 177 munkavállalónak állásban kell maradnia. A paktum konzorcium képviselői aláírták a dokumentumot, majd a megvalósításról hangzottak el előadások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!