Hírek

2009.09.18. 02:28

Adományok a Kolpingból

Alsópáhok (há) - Egy fejezet zárult le a Kolping Hotel jótékonysági akciósorozatában. Több éve tartó támogatás, szervezés eredményeként sok segítséggel megújult a székelyföldi Zetelak temploma.

Horányi Árpád

A családbarát szálloda a minap hálás feladatnak tehetett eleget: Kisboldogasszony napján, Zetelak egyházközségének búcsúján a felújított templom megáldása jegyében tartott ünnepi szentmisén vehettek részt. A szállodát 12 tagú delegáció képviselte.

A jeles eseményre való látogatás kapcsán a hotel kollketívája részéről Király Kornélia elmondta, hogy a szálló jótékonysági akciói középpontjában már 2006 óta a templom felújítása állt. Ez idő alatt összesen 30 millió forintnyi értékben nyújtottak támogatást, részben saját forrásokból, valamint jótékonysági vacsorák rendezésének bevételeiből és partneri felajánlások segítségével. De a szálloda dolgozói munkavégzéssel is sokat segítettek az építőanyagok rakodásában, szállításában.

Kicserélték a padokat, új cserép kerülhetett a tetőre és friss vakolat az épület homlokzatára.

- Béni atya fejezte ki hálás köszönetét minden vendégünknek, partnerünknek és munkatársunknak, aki felajánlásával, munkájával hozzájárult ahhoz, hogy a székelyföldi magyarság egyik fontos találkozóhelye újra méltó dísze legyen a településnek - mondta Király Kornélia. Béni atya köszöni mindenkinek a sok szíves támogatást, a találkozóhelyük megújulásáért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!