Hírek

2016.04.17. 18:41

A X. Salla Kupát rendezték meg

Zalalövő – Tizenegy kategóriában hirdettek győztest a X. Salla Kupa Nyugat-dunántúli Akrobatikus Rock and Roll Táncversenyen.

Budapest mellett a nyugat-dunántúli térség tekinthető az ország legjelentősebb akrobatikus rock and roll bázisának, így nem véletlen, hogy rengeteg táncos gyűlt össze szombaton a zalalövői Salla Művelődési Központban, ahol a jubileumi, X. Salla Kupát rendezték meg. A versenyen egészen fiatal, óvodás korú gyermekektől a felnőttkor határán járó ifjakig számos korosztály vett részt. Négy megyéből érkeztek a táncosok, Zala mellett Vas, Győr-Moson-Sopron, illetve Veszprém képviseltette magát.

– A Salla Kupa egy felkészítő megmérettetés, tehát itt azok a táncosok is kipróbálhatják magukat, akik versenykönyvvel még nem rendelkeznek – mondta Molnár Nóra főszervező. – Célunk, hogy a nagyobb országos és nemzetközi versenyek előtt rutint és jártasságot szerezzenek a táncosaink. Ennek megfelelően a bírálat és a pontozás ugyan-olyan szigorú körülmények között zajlik. Molnár Nóra szerint a zalalövői versenynek idén kifejezetten erős volt a színvonala, ezt többek közt a fellépők nagy számának is köszönhetik. Többségében nagyon felkészült, kiváló technikájú táncosok érkeztek, de a tánc öröme is érződött a szereplőkön. – Az utánpótláskorú versenyeknek éppen ez az egyik fő varázsa, lerí a gyermekek arcáról, hogy ők valóban élvezik a színpadi szereplést – tette hozzá a főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!