Hírek

2016.11.28. 13:38

A város is hozzátette a magáét- Kinizsi járdafelújítás

Nagykanizsa– A Kinizsi utcában még októberben végzett hálózatrekonstrukciós munkát a szolgáltató, amely átutalta a járda helyreállítására elkülönített keretet a városnak, így most kétszer olyan hosszan épülhet a térköves burkolat.

Pásztor András

Mint azt Fitos István, a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: az E.ON Dél-Dunántúli Áramhálózati Zrt. korábban hálózatrekonstrukciós munkálatokat végzett az utcában. A cég  a munkálatok megkezdése előtt megkereste a városüzemeltető társaságot azzal,  hogy a rendelkezésükre álló 4,5 millió forintot átadják a város  önkormányzatának a burkolat helyreállításához.

– Ezt követően döntöttünk úgy, hogy a szolgáltatótól kapott összeget kipótoljuk, így  az érintett területen egy 443 méter hosszúságú  összefüggő, térköves  járdaburkolatot tudunk kialakítani  – mondta Fitos István, aki hozzátette: a szegélykövezés és térkövezés nettó 7.3 millió forintba kerül, a munkával megbízott  Mirdan Építő Bt. december végi határidővel vállalta a befejezést. – A fenti eset nagyon jó példája annak, hogyha a közműszolgáltatók egyeztetik tevékenységüket a várossal, akkor egymással összefogva, közösen gondolkodva nagyon jó dolgok születhetnek. Jelen esetben a Kinizsi utca járdaburkolatát sikerül teljes egészében megújítani.

Fitos István egyúttal  jelezte: a jövőben azt tervezik, hogy minden év elején összehívják a közműszolgáltatókat a tervezett közműbontások, és az azt követő helyreállítások összehangolása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!