Hírek

2017.01.10. 07:32

A testvére adataival élt vissza

Lenti - Garázdasággal gyanúsították azt a fiatalt, aki kihallgatásán testvére adatait mondta be a rendőröknek.

Arany Gábor

A budapesti, 27 éves H. Gábor 2016. szeptember 21-én este kilenc óra tájt Lenti központjában egy presszónál keveredett kisebb konfliktusba, aminek következményeként előállították a városi rendőrkapitányságra. Garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki, s mivel nem volt nála személyét igazoló irat, bemondása alapján rögzítették adatait.

A fiatalember ekkor a testvére nevét és adatait diktálta be, ezzel hamisan vádolva meg őt a garázdaság elkövetésével és a rendőrségen kiállított iratokba is valótlan adatok kerültek. Miután szeptember végén kiküldték az október 10-ére szóló idézést az újabb kihallgatásra, október 3-án a lenti kapitányságra ment, önként feltárta a hatóság megtévesztését.

A történtek miatt a fiatalember ellen büntetőeljárást eredményező hamis vád és folytatólagosan elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség, közölte dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!