Hírek

2017.07.04. 12:14

A tanév kezdetére külsőleg is megszépül a Zrínyi-iskola

NAGYKANIZSA - Lassan leverik a régi vakolatot a Zrínyi-iskola falairól. A külső homlokzat felújításával az iskolakezdésre legkésőbb végeznie kell a kivitelezésért felelős vállalkozásnak.

Pásztor András

Mint arról korábban többször is beszámoltunk: a Zrínyi-iskola átfogó homlokzati felújítása ugyan évek óta napirenden volt, ennek ellenére folyamatosan késedelmet szenvedett a beruházás. Tavaly végül a közgyűlés úgy döntött, hogy az intézményi felújításokra elkülönített mintegy 70 millió forintos keretből az iskola rekonstrukcióját is megvalósítják.

– A beruházás indítása ezúttal is csúszott, mert elhúzódott a közbeszerzési eljárás – emlékezett vissza Tóth Nándor alpolgármester, aki hozzátette: a Zrínyi-iskola esetében a nyílászárók cseréjére már tavaly télen sor került. – Akkor értelmetlen lett volna nekilátni a külső homlokzat felújításának, hiszen sem az időjárási viszonyok nem voltak megfelelőek, ráadásul a tanítást sem akartuk nehezíteni a munkálatokkal. Így a tanév befejeztével, a elmúlt hetekben kezdődött meg az épület külső homlokzatának rekonstrukciója.

A Zrínyi utcai homlokzatot már fel is állványozták, a kivitelező  gőzerővel dolgozik Fotó: Szakony Attila

Az általános iskola Zrínyi utcai homlokzatán már nyoma sincs a régi, kopott vakolatnak, a munkások az elmúlt héten szisztematikusan verték le a falat. Az épület ezen részét a kivitelező már fel is állványozta, vélhetően itt kezdődik meg elsőként a homlokzati hibák helyreállítása, illetve a falak újravakolása.

– Információim szerint a munkálatok jól haladnak, legkésőbb ugyanis augusztus 20-ig be kell fejezni a renoválást – hangsúlyozta Tóth Nándor alpolgármester, aki hozzátette: bár az általános iskola az idei év elejétől a Nagykanizsai Tankerületi Központ vagyonkezelésébe került, ennek ellenére a városvezetés számára is fontos, hogy az épület állagmegóvása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!