Hírek

2017.06.19. 07:38

A szentelés kegyelme egy új élet kezdete

HÉVÍZ - Aznap délelőtti felszentelése után újmiséjét tartotta szombaton este a Szentlélek templomban az ifjú pap: Tóth Gábor.

Keszey Ágnes

Máig emlékszik arra Tóth Gábor, hogy még kisgyermekként nagymamája elvitte egy misére. Akkor fogalmazódott meg benne, hogy pap szeretne lenni, azóta erre készült hosszú éveken át.

Fotó: Keszey Ágnes

- Ha szabad így fogalmaznom, belenőttem ebbe. Nagyon sokat köszönhetek a nagykanizsai piarista atyáknak, egyikük, Böszörményi Géza volt szónokom itt az újmisén. Őáltaluk az Isten nagyon sok kegyelmet közvetített számomra - idézte fel a keszthelyi születésű, s családjával Hévízen élt ifjú pap, aki a veszprémi Hittudományi Főiskolán végzett.

A szombati nap jelentős volt Tóth Gábor életében. Délelőtt a Szentlélek templomban szentelte áldozópappá dr. Márfi Gyula veszprémi érsek, majd este - Úrnapja előestéjén - tartotta újmiséjét, azaz első  ünnepélyes miséjét. Kiss László esperes köszöntötte őt, Böszörményi Géza szónok pedig úgy fogalmazott: a mai nap egy életszakasz vége, egy út fontos állomása.

- Kegyelmekben gazdag volt ez a nap. Talán a házassághoz tudnám hasonlítani. Amikor két szerelmes összeházasodik, az nem valaminek a vége, hanem a közös élet kezdete. A papi hivatásban a szentelés is kezdet. E kegyelem által az ember még szorosabban kapcsolódik az Istenhez. Így, vele együtt tud élni és létezni - vallja Tóth Gábor. Hogy a fiatal pap hol fog szolgálni, arról még nincsen információja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!