Hírek

2011.08.15. 13:48

A régmúltat idézték a 40 lakosú zsákfaluban

Hangulatos programot szerveztek szombaton délután Kisvásárhelyen. Régmúltat idéző vásár, kézművesek portékái várták az érdeklődőket, játszóház a gyerekeket.

Sámel József


Reicz Jánosné, a település polgármestere érdeklődésünkre elmondta: olyan rendezvényt szerettek volna szervezni, mely mindenki számára vonzó, ezért döntöttek a börze, a régi hangulatú vásár mellett.

- Felvettük a kapcsolatot a környékbeli helyi termékeket készítő lakosokkal, meghívást kaptak egyebek mellett sajt-, hús-, mézkészítők, kürtőskalács- készítők, s dísztárgyakat formáló kézművesek is - mondta. - Azt hiszem, a mai világban egyre nagyobb értéket jelent, ha olyan termékek kerülnek a vásárlók elé, melyek származása biztos, s nem tartalmaznak tartósítószereket, egyéb, kétes adalékanyagokat. Úgy gondoltuk, a börze mellé kiegészítő programokat is szervezünk.

Nos, a rendezvény helyszínéül a Marcal folyó partján fekvő zsákfalu központjában lévő parkos területet jelölték meg. Amíg a felnőttek a termékeket kóstolgatták, addig a gyerekek sem unatkoztak. Őket pónilovaglási lehetőség várta, s megnézhették a háziállatokat. Érkeztek vendégek a környékbeli településekről és Sümegről is szép számmal.

- Szeretnénk sűrűn megrendezni a programot, bevallom én kéthetenkénti rendszerességre gondoltam - tette hozzá Reicz Jánosné. - A teret egyébként hamarosan kialakítjuk, környezetbe illő, nádfedeles bemutatóhelyeket hozunk létre.


A nyugodtsága igazi értéket jelent
A Veszprém és Zala megye határán elhelyezkedő, Sümeghez közeli Kisvásárhely zsákfalu, jelenleg alig negyvenen lakják. Értéke a nyugodtsága, amit sokan szeretnek, ezért többen vásároltak hétvégi házat a településen. A Marcal-parti településen vezet végig az országos kék túra útvonal, ezért a tavaszi-őszi szezonban viszonylag sok látogató fordul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!