Hírek

2017.04.28. 18:00

A legjobbak ünnepe - A térség fontos központja lehet

Nagykanizsa - A Medgyaszay Házban megrendezett pénteki ünnepi díszközgyűléssel hivatalosan is elkezdődött a város napja.

Benedek Bálint

Az Eraklin Táncklub Egyesület műsorát követően Dénes Sándor polgármester mondott köszöntőt. Mint kiemelte: 23. alkalommal állunk meg egy pillanatra, hogy jelenünk megértése érdekében, közös jövőnk megújításáért mint egy tükörbe tekintsünk bele városunk, Nagykanizsa múltjába. Azzal a céllal, hogy meglássuk történelmünk, hagyományaink mélységében önmagunk erényeit és hibáit, hogy a színes és fordulatos történetünk árnyalatai kirajzolják számunkra a tökéletesedés útját.

A városvezető szerint érdemes tanulnunk az elmúlt évszázadok eseményeiből, melyeknek főszereplői - a mi hőseink - az erényükkel tűntek ki, példát adva emberségből, virtusból, hivatásból és hazaszeretetből. Az ő mércéjük legyen a mi mércénk is, amikor, gyermeket nevelünk vagy épp szakmai feladatainkat látjuk el, hogy ezzel is közös otthonunkat gyarapítsuk.

Dénes Sándor ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy Nagykanizsa testvérvárosai közül Bihács és Csáktornya vezetői, Gleisdorf küldöttsége, kazanlaki és kovásznai barátaink, Magyarkanizsa delegációja, de még az oroszországi Togliatti képviselői is ellátogattak a város napjára.

- A testvérvárosaink képviselői előtt van mire büszkének lennünk - tette hozzá a városvezető.

A kitüntetettek és a kitüntetők. Hátsó sor (balról): Lehota János, Németh Pál (Fabak), Németh Ferenc, Molnár Flóra, Nádasi Tamás, dr. Horváth Ágnes, Beke Miklós, Kulik Károly, Hella Ferenc. Első sor: Cseresnyés Péter, Bokán Péter, Thiesz János (Kovászna), Gera Katalin, Kercsmarics József (Hűtő, Klíma), Mauro Grana (EME), Horváth Istvánné, Major Lajos, Boa Sándor, Kassai Zoltán, Dénes Sándor. Ülnek: Horváth Jánosné, dr. Késmárki Nóra és Jesch Aladár, Nagykanizsa díszpolgára
Fotó: Gergely Szilárd

- A néhány évvel ezelőtti vezetői szemléletváltás következményeként városunkban rengeteg sikeres beruházás és fejlesztés valósult meg.A polgármester úgy érzi a gyarapodás, értékeink növekedése nem áll meg. Sikeres jövő és újabb nagyszabású fejlődés elé nézhet a város, mellyel virágzó ipari, kereskedelmi és kulturális központja lehet a térségnek.

Ezután került sor a kitüntetések átadására. Elismerésben részesült Thiesz János Kovászna egykori polgármestere, Gera Katalin szobrászművész, Horváth Jánosné nyugalmazott pedagógus, Horváth Istvánné gyógypedagógus, Lehota János nyugalmazott középiskolai tanár, Major Lajos a Tüttő János Nótaklub vezetője, Németh Ferenc zenetanár, Molnár Flóra úszó, Nádasi Tamás sportegyesületi elnök, Bokán Péter üzemeltetési szervező ügyintéző, dr. Horváth Ágnes háziorvos, dr. Késmárki Nóra részlegvezető főorvos, Beke Miklós ügyvezető igazgató, Kulik Károly rendőr alezredes, Hella Ferenc református lelkipásztor, Boa Sándor nyugalmazott erdőmérnök, Kassai Zoltán vezérigazgató.

Az Év vállalkozása címet a Fabak Kft., a Kanizsa Hűtő, Klíma Szolgáltató Kft., és az E.M.E. Kft. kaptaA város díszpolgára címet a 95 éves Jesch Aladár nyugalmazott gépészmérnök vehette át példaértékű szakmai és emberi életútja elismeréséül.A kitüntetettek nevében Hella Ferenc református lelkipásztor szólt a közönséghez.

- Úgy érzem, talán mindnyájunk nevében mondhatom, hogy hálásak lehetünk Istennek azért, hogy Nagykanizsa, ez a gyönyörű, és nagy múltú város lehet az otthonunk - kezdte a református lelkipásztor.

- Köszönjük, hogy Isten adott bölcsességet az elődeink számára, hogy felismerték az idők szavát, meglátták a biztos pontokat, a megrendíthetetlen alapokat, értékeket, amelyekre lehetett építeni életet, családot, közösséget, nemzetet és hazát.Hozzátette: a jövő, a mi felelősségünk. Továbbra is tennünk kell azért, hogy megőrizzük keresztyén hitünket, történelmünket, hagyományainkat, nemzetünket és megóvjuk kultúránkat. Isten elhívott és feladatot bízott ránk, engedjük, hogy lángra lobbantsa a tüzet a szívünkben.

A változékony időjárás ellenére a városnapi kavalkád este könnyűzenei koncertekkel folytatódott.

A hétvége további részében változatos programok adnak lehetőséget a kikapcsolódásra a nagykanizsai fesztiválon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!