Hírek

2017.08.22. 17:05

Eddig kevés nő állított ki a Györöki Nyári Tárlatok sorozatában

Ahogy a szervezők fogalmaznak, az idei a „nők éve” a Györöki Nyári Tárlatok sorozatában, hiszen eddig nemigen voltak hölgyek a kiállítók között. A szezonban négy kiállításra invitálták a közönséget, az utolsó, Orr Lajos szobrászművész és Egri Erzsébet festőművész tárlata hónap végéig látható a Bertha Bulcsu Művelődési Házban.

Keszey Ágnes

Villányi Éva igazgató elmondta, másfél évtizede Palásthy Bese ötlete alapján született meg a sorozat. – Volt egy víziója, hogy szeretne a mai magyar képzőművészet élvonalában lévő kortárs művészeket meghívni Balatongyörökre.

A művészetközvetítő, szervező álma azóta minden évben valóra válik - persze sok munka révén -, így a zalai település is felkerült hazánk művészeti térképére.

Orr Lajos Áttűnések című alkotását nézi egy látogató a Györöki Nyári Tárlaton Fotó: Biró Róbert

- Nemcsak a fővárosban és a vidéki nagyvárosokban lehet értékes kiállításokat rendezni, hanem vidéki kistelepüléseken is. Ezt régen a nemesi családok vállalták fel, ma pedig a kultúrházak feladata. Igyekszem a Magyarországon fellelhető művészek legjavát idehozni, kiváló festőművészeket próbálok meghívni. Úgy gondoltam, ha igazán nívósan akarunk valamit csinálni, akkor a legjobbakat kell meghívni - mondta el Palásthy Bese, aki elégedett a sorozattal.

- A közönség nagyon szép számmal jelent meg minden kiállításunkon, és nemcsak a megnyitókon, hanem folyamatosan jönnek az emberek - emelte ki a főszervező.

Júliusban és augusztusban: Hauser Beáta Ferenczy Noémi-díjas kárpitművész és grafikus, Magyari Márton festőművész, valamint Mayer Berta festőművész alkotásait láthatta a közönség. A szezon zárásaként pedig múlt héten nyílt meg és a hónap végéig tart nyitva Orr Lajos szobrászművész és Egri Erzsébet festőművész tárlata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!