Hírek

2017.04.28. 17:45

Közbeszerzési konferencia

Megállapodást írtak alá a KH és a kormányhivatal között.

Hajdu Péter

A Miniszterelnökség és a Közbeszerzési Hatóság szervezésében az országban zajló szakmai sorozat, a KH Közbeszerzési Akadémiája részeként rendeztek pénteken szakmai konferenciát a Zala Megyei Kormányhivatalnál. A rendezvényen együttműködési megállapodás született. Folytatás hasonló cím alatt a 3. oldalon.

A konferenciát megnyitó dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott a rendezvényt a hatóság és a hivatal közötti fontos szakmai együttműködésnek nevezte, ami nagy segítség a kormányhivatal és a megyében működő állami szervek részére. Arról is tájékoztatta a résztvevőket, hogy tavaly 81 közbeszerzés zajlott le a kormányhivatal égisze alatt, összesen 2 milliárd 712 millió forint értékben.

Rigó Csaba és dr. Sifter Rózsa az együttműködési megállapodás aláírása után
Fotó: Katona Tibor

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is a közbeszerzés fontosságáról szólt. Mint mondta, e tekintetben az önkormányzatnál is nagyüzem várható. A megye számára 23 milliárd forintot jelentő TOP-os pályázatok elbírálása napokon belül várható, és e nagy összeg szabályos elköltése komoly feladat lesz. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntőjében a jövő évi költségvetés kapcsán elmondta, 2018-ban 4,5 százalékos gazdasági növekedés várható, valamint a térségünk számára fontos beruházási tervekről szólt. Ezt követően dr. Sifter Rózsa és Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke aláírták az együttműködési megállapodást.

- A tavalyi év a közbeszerzések intenzív éve volt. Az összes, közel 2000 milliárd forint értékű közbeszerzésből szám szerint 80 százalékos arányban, az értéket tekintve pedig több mint 41 százalékkal részesedtek a kis- és középvállalkozók - mondta az elnök. A konferencián dr. Csányi István helyettes államtitkár a közbeszerzések ellenőrzési rendszeréről tartott előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!