Hírek

2017.02.09. 15:52

A kötődést erősítheti az iskolai monogram

Nagykanizsa - Ötletes rajzszakköri foglalkozáson diákok festették ki a Batthyány Lajos Gimnázium kezdőbetűit csütörtökön az intézmény előcsarnokában.

Benedek Bálint

Az embernagyságú betűket a keszthelyi Helikon fesztiválon pillantotta meg a gimnázium igazgatója, Balogh László. Szerinte a diákok kötődését tovább erősítheti, ha az iskola monogramját 180 centiméteres méretben is láthatják.

Vaski Flóra (balról), Kováts Adél, Hajós Dorina és Kiss Nóra kreatív munkáját Stamler Lajos felügyelte a gimnáziumban
Fotó: Szakony Attila

- Országszerte népszerűek ezek a fajta betűk, amiket ezúttal népművészeti elemekkel és ennek a modern, 20. századi megfelelőjével a graffitivel színezünk ki - fogalmazott Stamler Lajos művésztanár. - A rajzszakkörös tanítványaim a tanórákon találták ki, hogy milyen szimbólumok és motívumok kerüljenek a betűkre, a gyerekeknek újabb kihívást jelent, hogy ezeket ilyen óriási méretben is megvalósítsák.

A művésztanár hozzátette: Kováts Adél, Hajós Dorina, Vaski Flóra és Kiss Nóra akril festékkel elsőként az „L” betűt díszítették ki, a két szélsőre virág minták kerülnek. Mivel a lányok a tökéletességet tartják szem előtt, a jövő héten is folytatják a munkát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!