Hírek

2013.12.13. 15:50

A köszönet napja

Nagykanizsa - A Halis István Városi Könyvtárban rendezte meg tegnap a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület (NCK) hagyományos köszönet napját.

Horváth-Balogh Attila

A kitüntetettek: Hella Ferenc, Schmidt István, Varga Károlyné, az Élettér elnöke, Szi-Márton János, mellette Varga Jenő, a fiatalok képviseletében Antal Alexandra és Fási Barnabás, valamint az UniCredit Bank nagykanizsai fiókjának vezetője, Baranyai Tamás Fotó: Szakony Attila

A megjelenteket Lengyák István, az egyesület soros elnöke köszöntötte, megnyitó beszédet Dénes Sándor alpolgármester mondott. A civilek idei teljesítményét Budavölgyi Kálmán, az NCK ügyvezető elnöke értékelte. Beszédében kiemelte: a könyvtárban működő központjuk tevékenységi köre egyre szélesebb.

-Karitatív akciók, jótékonysági gyermektáborok, természeti katasztrófa sújtotta területen élők segítése, egyházi épületek, muzeális értékű vasúti járművek közösségi összefogással történő felújítása és nonprofit üzletviteli tanácsadás tartoznak vállalt feladatai közé. Kiemelkedő sikerünknek tartom, hogy 300 munkanélküli szerezhetett jogosultságot közérdekű önkéntes tevékenység révén a foglalkoztatást helyettesítő támogatás megtartásához - hangsúlyozta. Hozzáfűzte, hogy jó úton járnak, az is bizonyítja, hogy megkapták a belügyminisztertől A műemlékvédelemért Forster Gyula díjat.

Ez után került sor az elismerések átadására. Az év civil szponzora az UniCredit Bank fiókja, mecénása Varga Jenő vállalkozó, fiatalja a Mit tehetnék érted? karitatív ifjúsági közösség, szervezete az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület, önkéntese Szi-Márton János plébános és Schmidt István Radnóti-díjas rendező, civil embere pedig Hella Ferenc református lelkipásztor lett.

Az ünnepség keretében köszöntötték a Magyar Kultúra Lovagját, Ludvig Zoltán festőművészt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!