Hírek

2017.02.15. 17:23

A kiesett bevételt követelték

Zalaegerszeg – Szórakozóhelyi verekedésből önbíráskodás és személyi szabadság megsértése lett.

Arany Gábor

Mint korábban beszámoltunk már róla, szombaton hajnalban verekedés tört ki az egerszegi Studio diszkóban.

Információnk szerint Zalaegerszeg testvérvárosából, Krosnóból érkezett lengyel fiatalok is ott töltötték idejüket. Tervezett programjukban szerepelt, hogy egerszegi barátaikkal megnézik a ZTE-Újpest focimeccset, erről azonban lemaradtak az erőszakba torkollott konfliktus miatt.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Sznopek Veronika érdeklődésünkre közölte, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 11-én hajnali egy óra körül a szórakozóhelyen szóváltást követően verekedés alakult ki több lengyel állampolgárságú férfi és a biztonsági őrök, valamint a vendégek között. Egy személy könnyebben megsérült. A dulakodásnak a kiérkező rendőrök vetettek véget. A szórakozóhelyről öt külföldit állítottak elő a városi rendőrkapitányságra, és csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket.

Bűnügyi őrizetüket az ügyészség február 13-án, hétfőn megszüntette, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek. Az összecsapás még nem ért véget, amikor a szórakozóhely működtetésében érdekelt személyek – 22 éves lakhegyi, 38 éves egerszegi és 32 éves nagykapornaki férfi – az egyik irodában számon kérték a verekedés láttán távozó vendégek miatti bevételkiesést, illetve a rombolás okozta kárt a lengyel fiatalok három egerszegi ismerősén. Megfenyegették őket, kettőt arcon is ütöttek. A durva fellépés, illetve a bántalmazás hatására másfél órával később az egyik megfélemlített vendég több százezer forintot adott át a 22 éves lakhegyi férfinak.

Ezt követően már a Terrorelhárítási Központ egysége jelent meg és mindhárom férfit elfogták, előállították a városi rendőrkapitányságra. Önbíráskodás, valamint személyi szabadság megsértése megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük. A három férfi bűnügyi őrizetét az ügyészség február 14-én, kedden megszüntette, és a továbbiakban szabadlábon védekezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!