Hírek

2017.06.25. 08:31

A két aranyra is koccintottak Zalakaroson

ZALAKAROS Szombaton a magyar bor és pezsgő ünnepén nem csak megszokásból volt oka koccintani a kertmozi vendégeinek. A helyi fúvószenekar ugyanis egyből két okot is szolgáltatott az ünneplésre.

Pásztor András

A zalakarosiak szombat este két, első hallásra egymástól teljesen független programot kötöttek össze a kertmoziban. Szerencsére a végére kiderült, hogy a Karosi Fúvósegyüttes minősítő koncertje, illetve a magyar bor és pezsgő ünnepéhez kapcsolódó közös koccintás összepasszolt.

– A srácokkal rengetegek készültünk a minősítő hangversenyre, hiszen koncertfúvós és szórakoztató zene kategóriában is megmérettük magunkat a szakmai zsűri előtt – mondta Tatár Csaba, az együttes karnagya, aki hozzátette: szombat este mindenki a maximumot hozta ki magából, aminek meg is lett az eredménye.

Tatár Csaba karnagy (balról) és Novák Ferenc polgármester a szombati minősítő koncert után koccintott a sikerre a kertmozi teljes vendégseregével egyetemben Fotó: Gergely Szilárd

Bizony, hogy meglett, hiszen a zsűri mindkét kategóriában arany minősítéssel jutalmazta a zenekart, így aztán volt ok az örömre és a koccintásra.

– Mi zalakarosiak immár ötödik alkalommal csatlakoztunk a magyar bor és pezsgő ünnepéhez, aminek – a borvidéki és helyi borok népszerűsítése mellett – fontos momentuma, hogy minél többen emeljük egyszerre a poharunkat és koccintsunk egymással – mondta Novák Ferenc polgármester, aki úgy fogalmazott: a koccintás egyfajta közösségépítő mozzanat, hiszen ilyenkor az emberek egymás szemébe néznek és mosolyogva kívánnak egymásnak erőt, egészséget és kitartást a jövőre nézve. – Az pedig csak hab a tortán, ha a fentiek mellett, más okunk – például két arany minősítés megszerzése – is van az örömre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!