Hírek

2016.11.18. 18:22

A gyógyvizek az egészség megőrzésében is fontosak

Hévíz – A gyógyvizek nemcsak a betegségek kezelésében, hanem a megelőzésében is fontos szerepet játszhatnak -ez is elhangzott annak a konferenciának a sajtótájékoztatóján, ahol hazai és nemzetközi kutatók gyűltek össze.

Keszey Ágnes

A gyógyvíz hatásaival foglalkozó tudományág képviselői, a 125 éves Magyar Balneológiai Egyesület tartja Hévízen jubileumi nagygyűlését, A tudományos témák mellett turisztikai kérdések is szóba kerülnek. A sajtótájékoztató Papp Gábor polgármester kifejtette: két nagy feladat előtt áll a város. Az egyik annak továbbgondolása, hogyan juthatnak el vendégek a világ minden tájáról Hévízre, s ehhez milyen fejlesztések szükségesek a város által üzemeltetett repülőtéren, A másik, hogy a biztosítótársaságokkal – akik nagy szerepet játszanak a gyógyturizmusban - erősíteni kell az együttműködést.

A két napos konferencia résztvevői megismerhetik a hazai - ezen belül részletesen a zalai gyógyfürdőket, s természetesen a hévízit is. Hazai gyógyvizek, terápiák kutatásainak eredményeit is bemutatják. Ezeket nemzetközi szinten főként orvosokhoz juttatják el, de biztosítókkal is megismertetik - így szerepük lehet a vendégforgalom növelésében.

A rendezvényen mutatkozott be a nemrégiben megalakult  Gyógyfürdők Betegeinek és Vendégeinek Európai Egyesülete, mely ugyancsak fontosnak tartja  a vendégek megismertetését a prevenciós lehetőségekkel. A szervezet vezetői mellett (címerrel a kezében) Géher Pál és Papp Gábor

Fotó: Keszey Ágnes

– El kell gondolkozni, hogy mi legyen a gyógyfürdőkkel, hiszen a gyógyításban egyre kevesebb szerepe van a balneológiának: más hatékony gyógymódok is rendelkezésre állnak, Nagy lehetőség, hogy a gyógyfürdők a prevencióban játsszanak jóval nagyobb szerepet - emelte ki lapunknak Géher Pál, a balneológiai egyesület elnöke. A tanácskozás egyben egy helyi projekt zárókonferenciája. Horváth Orsolya, a hévízi turisztikai szervezet vezetője elmondta - többek között - német és skandináv idősek körében végzett kutatásokra építve készültek városi marketinganyagok. A skandináv területeken nincs hagyománya a gyógyvizes terápiáknak. Ám egészségtudatosak, őket a prevenció lehetőségével lehet csábítani, a németek számára a gyógyászat vonzó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!