Hírek

2017.07.19. 16:23

A göcseji erdőről és a vadászatról is szó esett Nagylengyelben

Az erdő élővilágával és a vadászattal ismerkedhettek a Göcseji Dombérozó tegnap délutáni programjának látogatói a helyi faluházban és annak udvarán.

Hajdu Péter

Helybeli gyerekek gyülekeztek a faluháznál, aztán autóbusszal egy egész kirándulócsoport csatlakozott hozzájuk. Mint kiderült, a Kárpát-medence magyarlakta térségeiből a megyeszékhelyen táborozó gyerekeket hozták el a zalai erdőkkel ismerkedni. Sümegi László kollégiumigazgató lapunknak elmondta, ötvennyolc fiatalt hoztak ki a városból, köztük Nyárádszeredából, Beregszászról, Nyárádselyéről, Barótról és Marosvásárhelyről érkezetteket, zalai tanulókkal együtt.

A Zalaerdő munkatársai az ismeretterjesztést szolgáló társasjátékokat, képes kirakókat, gyerekek és felnőttek figyelmét is lekötő fajátékokat, valamint az erdő állatait felvonultató fotókat és szemléltető eszközöket vittek el a nagylengyeli programra.

A legfiatalabb korosztálynak is vittek játékokat. A képen helyi óvodások kirakós játékokkal játszanak: Seres Vencel, Szakál Adél, Balaskó Luca óvónő, Sipos Péter és Kiss Konrád Fotó: Katona Tibor

– Göcsej és az erdő szorosan egymáshoz tartozik, és itt számottevő a Zalaerdő tevékenysége. Ezért vettük fel a kapcsolatot a programjaink szervezésekor az erdőgazdasággal. Ez az első ilyen alkalom, de a későbbiek során, a különböző rendezvényeinken is szeretnénk a Zalaerdővel együttműködni – mondta  Magai Ágota, a Göcseji Dombérozó egyik főszervezője.

Bent a faluház előadótermében egy rendkívül színvonalas vadászati kiállítás borította a terem falait, sok értékes trófeával, kitömött állatokkal, a zalai vadászat és az erdészet rekvizitumaival.

– Azért vállaltuk ennek a vadászati délutánnak a megtartását, mert Nagylengyelben több vadász is van, akiket szintén meghívtunk a rendezvényre. Ezt a kiállítást a helyi vadászok állították össze – mondta Scheiber Ildikó polgármester.

A késő délutáni program során az érdeklődők a göcseji erdőkről, fafajokról, valamint az erdők állatvilágáról hallhattak előadásokat erdészektől, majd vadpörököltet kaptak vacsorára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!