Hírek

2010.09.02. 06:18

A Flextronics dolgozóinak így sem, úgy sem jó

Nem a zalaegerszegi Flextronics parkolójába, hanem a távolabbi megállóba viszi, illetve ott várja a gyár dolgozóit múlt hétfő óta az autóbusz. A megálló megközelítése balesetveszélyes, hívta fel rá figyelmünket egyik olvasónk, aki maga is érintett.

Péter Gyöngyi

Olvasónk, Tóth Lászlóné szerint bármikor megeshet a baj. Nappal még nincs is akkora probléma, ám műszakváltás nem csak világosban van, és ha a forgalmas úton át sötétben közelítik meg a dolgozók a buszmegállót, könnyen történhet tragédia.

Megállapításával egyetért a Zala Volán üzemvezetője, Németh Csaba is, ám kiderült, a helyzet eddig sem volt veszélytelen. Közlekedésbiztonsági szempontból a külső gyár parkolójában kaotikus állapotok uralkodnak, hiszen személygépkocsik, távolsági és helyi járatú buszok érkeznek oda. A szakember elmondta, azért, hogy megoldást találjanak, két éve zajlanak tárgyalások a Flextronics, illetve a Zala Volán között. A vidékről érkező buszok megállója mostanra talán már biztonságosabbá vált, a helyi járatok esetében azonban nem történt még semmi.


A kijelölt helyen, mondta az üzemvezető, két, a KRESZ előírásainak megfelelő megállójuk van és múlt hétfőtől valóban a külsőben állnak meg a buszok. Németh Csaba hangsúlyozta, mind az utasokat, mind kollégáit félti, ezért a változtatás: így biztonságosabbnak ítélik meg ugyanis a várakozást, a le-, illetve felszállást. Az utasok odajutása viszont kétségtelenül balesetveszélyes: minden jó megoldásra nyitottak.

A Flextronics nem kommentálta az ügyet.



Korábbi. Flextronics-ról szóló cikkeinket megtalálja a kapcsolt anyagok között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!