Hírek

2014.03.04. 13:50

A falu háza lett

Nemesbük - Átadták a hétvégén a felújított nemesbüki faluházat. Az önkormányzat pályázati támogatással hozta rendbe és bővítette az épületet.

Szabó Judit

A faluház a hatvanas években épült lakossági összefogással, és utoljára több mint két évtizede újították fel. Dr. Simotics Barnabás polgármester elmondta, hogy 2009-ben döntött az önkormányzat a leromlott állapotú épület helyrehozataláról. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán 49 millió forintot nyertek a mintegy 65 millió forintos beruházáshoz. Az épület teljes külső és belső felújításon esett át, a villanykályhás fűtést gázfűtésre cserélték, megújult a tető, az elektromos rendszer, az összes nyílászáró és burkolat, valamint a homlokzat. Az intézmény főzőkonyhával és terasszal bővült. A régi kultúrházból integrált közösségi és szolgáltató térrel rendelkező faluház lett, amelyet Manninger Jenő országgyűlési képviselő avatott fel.

Nemesbük faluháza. Mintegy 65 millió forintba került a felújítás. Fotó:: nemesbüki faluház

A ház befogadja a szakköröket, a korábbinál több könyvtári szolgáltatást kínál, és kondizni, tornászni is lehet. A faluház vezetője, Gönczné Kis Lívia azt tervezi, hogy sok programot szerveznek, most például a nők hete zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!