Hírek

2016.06.04. 08:04

A Dolly Roll igazán jó hangulatú bulit hozott el Lentibe

Lenti – Pénteken este elkezdődött a három hónapon át tartó Lenti Nyári Esték programsorozat a településen. Első alkalommal a Pedrofon Rockn Roll Show Band és a Dolly Roll együttese lépett fel.

Korosa Titanilla

Az esten Horváth László polgármester is köszöntötte a művelődési központ színháztermében összegyűlt nézősereget. Mint mondta, az ingyenes rendezvényen augusztus végéig tart, ez idő alatt összesen 26 fellépőnek tapsolhat majd a közönség. A péntekenként 20 órakor kezdődő rendezvény vendégeiről tájékozódhatnak az érdeklődők az éves programfüzetből, illetve egy külön szórólapot is kiadtak a szervezők.

Az est sztárvendége a ma is népszerű Dolly Roll együttes volt. A fellépés előtt Dollyval beszélgettünk munkásságukról. Az énekesnő emlékei szerint a 80-as évek jártak itt utoljára, most újra találkozhattak velük rajongóik.

- Nemrég számoltam össze, 38 Dolly Roll kiadványunk van – mondta. - Ez nagyon sok dal, nem is lehet mindegyiket lejátszani, reklámozni. Ezért időnként megpróbálunk olyan válogatásokat összeállítani, amiben azok a nóták kapnak helyet, amiket mi elveszettnek tartunk. Ez azért gond, mert mi is az a zenekar vagyunk, akinél egy lemezen több olyan dal van, amit slágernek szánunk.

A zenekar az elmúlt évtizedekben 5 millió lemezt adott el, a szám magáért beszél, a siker töretlen.

- Megtisztelő számunkra mindez, de jó lenne ismerni a módját, hogyan tud az ember sikeresebb lenni, ha létezne egy recept, amit csak követni kell. Ez persze nem így van. Az a szerencsénk, hogy a zenekar valamennyi tagja az 1960-as években volt fiatal. Ez az időszak egy zenei robbanás volt, gomba módra szaporodtak az együttesek, jobbnál jobb dalok készültek, ezt szívtuk be magunkba. Amit az ember tinédzser korában megszeret, az lesz a fő irányvonal és azt fogja igazán szeretni. Ez a zene jól táncolható, lehet rá sírni, összeölelkezve, szomorkodva táncolni és érzelmet takar, ezért olyan, ami a nagyközönségnek is kedvére van évtizedek óta, így találkozik az ízlésünk. Ez hozzájárul a sikerhez, másrészt soha nem énekeltünk olyat, ami nem szívből jött. Csak divatból nem erőszakoltuk meg magunkat egyszer sem. Abból nem jön ki jó, nem az igazi. Emellett a közönséget is bevonjuk a bulikba, énekeltetjük, minden fellépés egy közös produkció.

A Dolly Roll már több mint 30 éve jelen van a magyar zenei életben, de hogy mit hoz a jövő, ők sem tudják.

- Járjuk az országot – folytatta Dolly – sok fellépésünk lesz, nem is tudjuk mindet teljesíteni. Sok szereplésünk lehetne külföldön is, hívtak Londonba, Ausztráliába, de mi már csak a szomszédba megyünk. Annyit utaztunk a 36 év alatt, hogy már nem szeretek én sem messzire elmenni.

A sztárvendég igazán jó hangulatú bulit hozott el Lentibe, a több száz fős közönség számos ismerős slágert énekelt együtt a zenekarral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!