Hírek

2017.02.01. 14:56

A civileket köszöntötték

Zalakaros – A minap immár 8. alkalommal köszöntötték a településen működő civil szervezeteket egész éves munkáját.

Pásztor András

A Civil Házban szervezett rendezvényen Novák Ferenc polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta: minden település, így Zalakaros életében is fontosak a jól működő közösségek, hiszen ezen kis csoportok töltik meg tartalommal és értékkel a hétköznapokat.

– Az önkormányzat számára természetesen fontosak a gazdasági kérdések, de legalább annyira kiemelt szerepet tölt be a társadalmi, a sport, a kulturális és turisztikai célok megvalósítása – említette a polgármester, aki hozzátette: a civil szervezetek számos feladatot vállalnak át az önkormányzattól.

– Sokszor elmondtam már, hogy Zalakaros nem csak a fürdő, az épületek, utcák halmazát jelenti, hanem az emberek, a csoportok, a közösségek összességét is. Részben ők azok, akik értékesebbé és szebbé teszik a települést. Ehhez pedig eddig is és reményeim szerint ezután is megkapják a civilek az önkormányzat támogatását.

Novák Ferenc polgármester megköszönte a civil közösségek áldozatos munkáját
Fotó: Antal Anita

Novák Ferenc elmondta: a civil alap 15 millió forintos keretéből számos egyesületet, művészeti csoportot támogatnak, ugyanakkor a turisztikai egyesület évente 70-100 millió forintot költhetnek a turizmus szervezésére, különböző rendezvények, attrakciók lebonyolítására. A polgármester ezt követően külön is köszöntötte a jubiláló közösségeket, így a 20 éves dalárdát, illetve a legrégebben alakult és legnagyobb tagsággal rendelkező önkéntes tűzoltókat.

– Természetesen az önkormányzat is tesz a település fejlődéséért, elkészült a termál-tó és környezete, új játszóteret avattunk, kategóriánkban a második helyezést értük el a Virágos Magyarországért Versenyen, s nem utolsó sorban kerékpárosbarát település címmel is büszkélkedhetünk – említette Novák Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!