Hírek

2017.05.09. 11:36

63 milliméteres gázvezetéket vágtak át Lentiben (Frissítve)

A tűzoltók több, mint száz embert menekítettek ki a Táncsics utcai kempingből és a környékről.

Átvágott egy 63 milliméteres gázvezetéket egy munkagép Lentiben, a Táncsics utcai kemping kerítésénél. A lenti hivatásos tűzoltók áramtalanították a kempinget és több, mint 100 embert menekítettek ki a panzióból, valamint a környező utcákból.

Fotó: Korosa Titanilla

A műszaki mentést a Zala megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A gázszolgáltató szakemberei megkezdték a hiba elhárítását, az első információk szerint több, mint háromszáz fogyasztónál szünetel a gázszolgáltatás.

 

12.50-kor elszorították a gázvezetéket, ezt követően a kempingbe visszatérhettek a lakók. A gázszolgáltató munkatársai jelenleg is dolgoznak a helyszínen.

Frissítés:

Varga Ivett a szolgáltató sajtószóvivője elmondta: a gáz elzárását követően leürült a rendszer, emiatt az érintett területen mintegy 15 percen át tartó gázszünet volt, ami 315 ügyfelet érintett a Táncsics és Gyár utcákba, valamint a közeli üdülőövezetben. A gázvezeték elszorítása után a sérült szakaszt javították és visszaállították a gázszolgáltatást.

Információink szerint a Lenti Gyógyfürdő Kft. által működtetett kempingben egy oszlopot szerettek volna elhelyezni közel annak bejáratához, eközben rongálta meg a munkagép a vezetéket. A kiáramlott gáz mennyiségét a későbbiekben állapítják meg a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!