Hírek

2017.08.27. 13:10

4 ász, 4 kupa ultiverseny Bánokszentgyörgyön

4 Ász, 4 Kupa címmel rendeztek ultiversenyt szombaton a település egykori panziójában.

Horváth-Balogh Attila

A versenyre közel félszáz ultijátékos érkezett a megye és az ország több pontjáról, tudtuk meg Juranics István szervezőtől.

-Úgy éreztük, hogy ez a térség kimaradt az ultiversenyekből, pedig sokan szeretik errefelé is ezt a kártyajátékot, ezért hívtuk életre a 4 Ász, 4 Kupa című versenyt -mondta el.

-Maga a szisztéma hazánkban egyedülálló, ami azon alapul, hogy 4 ász van a kártyában, az évben pedig 4 évszak és minden évszakban rendezünk egy-egy versenyt, a mostani a nyári. Az a célunk, hogy Bánokszentgyörgyre koncentráljuk a térség, vagy akár egész Zala játékosait. Szerencsére, úgy néz ki, hogy most már ezt túl is teljesítjük, hiszen erre a versenyre még Veszprém megyéből, sőt, Budapestről is érkeztek versenyzők.

A szombati megmérettetés első helyezettje Csikó Gyula (ZTE Ulti Klub, Zalaegerszeg), a második Ottó Péter (Budapest), a 3. pedig Tercsényi Géza (Veszprémi Ulti Egyesület) lett. Ő érdemelte ki a különdíjat és a 4 Ász „Nyár" Kupát is. A női díjat ezúttal a szintén budapesti Újváriné Mária vihette haza, a vigaszdíjat pedig a ZTE Ulti Klub játékosa, a főszervező Juranics István.

Juranics István, Horváth István, Németh Zoltán és Kovács Gábor játék közben-Fotó: Horváth-Balogh Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!