Köszöntötték

2017.09.11. 08:00

Dr. Kereskai Istvánt köszöntötték - Polgármestersége alatt több jelentős fejlesztés is történt a dél-zalai városban

NAGYKANIZSA Dr. Kereskai Istvánt, a dél-zalai város rendszerváltást követő első polgármesterét köszöntötte a Városvédő Egyesület.

Pásztor András

gt

A nagykanizsai civil szervezet évekkel ezelőtt teremtett hagyományt, mely során a város egykori közéleti és politikai szereplőit köszöntik fel a kerek évfordulók alkalmával. A minap dr. Kereskai Istvánt 75. születésnapja alkalmából gratulálták meg.

- A rendszerváltást követően a városi önkormányzat vezető frakcióinak javaslatára választották polgármesternek dr. Kereskai Istvánt, akinek jelentős szerepe volt az átmenet levezénylésében - emlékezett vissza Papp Ferenc, az egyesület alelnöke. - Együttműködési készsége, korrektsége, higgadtsága közismert volt, ezért is válhatott integráló személlyé a városi politika színterén.

Cserti Tibor elnök (balról) és Papp Ferenc alelnök (jobbról) jó egészséget kívánt dr. Kereskai Istvánnak - Fotó: Szakony Attila

Mint elhangzott: dr. Kereskai István polgármesteri időszakában több jelentős fejlesztés valósult meg Nagykanizsán, így például a kiskanizsai és katonaréti városrész csatornázása, a kórházi rekonstrukció első üteme, valamint egy új telefonközpont kialakítása is.

- Dr. Kereskai István életpályája példa arra, hogy szorgalommal, lokálpatrióta elkötelezettséggel és folyamatos tanulással valódi értelmiségi létet élhetünk - fogalmazott Cserti Tibor, az egyesület elnöke, aki erőt és egészséget kívánt az ünnepeltnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!