Hírek

2017.09.07. 18:34

Átadták a lecsónap bevételét Zalaegerszegen

ZALAEGERSZEG A megyeszékhely landorhegyi városrészében található a legtöbb oktatási és szociális intézmény, ezek támogatására mindig hangsúlyt helyezett az önkormányzat.

Arany Gábor

Egyebek mellett ez is szóba került csütörtökön, amikor a városházán átadták az augusztus 6-án a Keresztury VMK-nál megrendezett jótékonysági lecsónap bevételét a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóháza vezetőjének.

– Zalaegerszeg a segítség, a jótékonyság és az összefogás városa, ezért igyekeztünk a rendezvényeket úgy megszervezni, hogy ezeknek mindig legyen közösségépítő üzenete, és emellett olyan jótékonysági célja, amivel a nehezebb élethelyzetben élőket lehet segíteni – mondta Balaicz Zoltán polgármester, és felidézte, hogy az elmúlt hetekben is több programot bonyolítottak le ennek a szellemében.

A településrészi önkormányzat által szervezett lecsónapról Makovecz Tamás, a térség önkormányzati képviselője elmondta, az időjárás sajnos közbeszólt, és a program az előzetesen remélthez képest kevesebb érdeklődőt vonzott, de így is sikerült 171 ezer forintot összegyűjteni. A Mandulavirág vezetője, Czebeiné Nemes Bernadett arról beszélt, hogy a támogatást a gondozóház lakóinak ellátása terén használják fel, egyebek mellett eszközfejlesztésre fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!