Hírek

2017.08.02. 10:22

Több nagyvárosban is vizet osztanak a hőség miatt

A hőségriadó miatt több nagyvárosban locsolóautókkal, ivókutakkal és vízosztással igyekeznek segíteni a lakosokat.

A Főpolgármesteri Hivatal MTI-hez szerdán eljuttatott tájékoztatása szerint a péntek éjfélig elrendelt hőségriadó miatt Tarlós István főpolgármester utasította a főváros cégeit, hogy tegyenek meg mindent a lakosság hőérzetének csökkentéséért.

A Főkert valamennyi kezelésében lévő ivókút működését intenzíven figyeli, ha azonban valaki nem működő ivókutat talál, azt kérték, jelentse be a 06 80 277 275-ös, ingyenesen hívható zöldszámon vagy az [email protected] e-mail címen. Az öntözésre használt víz ivóvíz minőségű, ezért a társaság valamennyi munkatársát meg lehet kérni, hogy nyissák ki a csapot. Ugyanakkor figyelmeztettek arra, hogy tilos fürdeni a parki, köztéri szökőkutakban.

A Főkert dolgozói folyamatosan öntözik a kiemelt zöldterületeket, emellett a játszóterek hűtéséről is gondoskodnak - tették hozzá.
A közleményben arra is felhívták a figyelmet, hogy a főváros 60 pontján május óta rendelkezésre állnak a tűzcsapokra szerelt ivócsapok, ezek pontos helyéről a www.ivocsap.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Forrás: MTI

Zalaegerszegen a Zalavíz Zrt. péntekig a Dísz téren és a Kovács Károly téren oszt vizet minden nap 10 órától 16 óráig.

A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek országos listája elérhető a katasztrófavédelem weboldalán (http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/lakossag/hoseg/klimatizalt_helyisegek_listaja_2017.xls).

Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár keddtől péntek éjfélig az egész országra hőségriadót rendelt el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére a legmagasabb fokú (piros) figyelmeztetését adta ki a hőség miatt, a fővárosra és tizenegy megyére másodfokú, míg Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Szerdán az előrejelzés szerint az ország nagy részén a nappali maximumok várhatóan 34-38 fok között alakulnak, késő estére 22-28 fok közé hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik