Hírek

2017.08.28. 13:47

Szépkorúak találkozója Gellénházán: barátkoztak, vetélkednek, színpadra pattantak

GELLÉNHÁZA - Immár 8. alkalommal hívta meg egy jókedvű szombat délutánra klubbarátait a Vajda József Népdalkör Egyesület. Ezúttal 12 közösség 150 tagja kerekedett fel és utazott a vendégszerető településre.

Fincza Zsuzsa

Nem sokáig üldögéltek a jó hűvös művelődési házban, kibontották a csapatzászlót és sorban, egymás után akadályversennyel színesített falunéző körútra indultak.

"Kék színű virág - ennyi a jelünk/ Aki jön, mind barátunk és boldog lesz velünk" - énekelték barátaiknak a Sárhidai Dalkör tagjai

- Kezdetben szépkorúak művészeti találkozójaként a versenyen volt  a hangsúly, mindenki előadta a legfrissebb produkcióját, a zsűri elbírálta és okleveleket osztottunk. A vetélkedés megmaradt, de egy kissé átalakítottuk, s a falujáró túra során a népi hagyományokra épülő játékos szellemi és ügyességi feladatokat kell megoldaniuk a csapatoknak. A bemutató sem marad el, a kirándulás végén mindenki színpadra lép és ad egy kis ízelítőt a tudásából - tájékoztatott Kulcsárné Csejtei Marianna, a házigazda egyesület művészeti vezetője, hozzátéve, hogy a mostani immár a harmadik alkalom, hogy egy kis lokálpatriotizmust is kevertek a rendezvénybe, mindig más útvonalon vezetik végig a vendégeket, mert szeretnék, hogy minél többen és minél jobban megismerjék Gellénházát.

A Ságodi Gyöngyvirágklub a háttérben saját költésű dallal köszöntötték a barátaikat

Ebben nem is volt hiba. A lelkesen integető és zászlót lobogtató ságodi Gyöngyvirág nyugdíjasklub tagjaival már az északi faluvégen találkoztunk.

A zalabesenyőiek végigénekelték Gellénháza utcáit

- Nem is gondoltuk, hogy ilyen szép nagy település Gellénháza! Minden alkalommal itt vagyunk, de még mindig találunk felfedezni valót - újságolta Kónya Miklósné, a klub vezetője -. Jó újra látni a barátainkat, megnézzük mennyit fejlődtek, s mi is megmutatjuk, mit tanultunk.

A Ságodi Gyöngyvirág Nyugdíjasklub csapatával az északi faluvégen találkoztunk

Alsórajk Gyöngyszemei újoncoknak számítanak Gellénházán, de mint mondták, már az első pillanatban otthon érezték magukat a faluban, s a túra harmadik állomásán a feladatul kapott labda szlalomoztatás közben fel is söprögették a "reptérnek" nevezett terület betonját. Ők egy vidám jelenetet tartogattak a tarsolyukban.

A csonkahegyháti Csillagvirág dalárdája olyan víg nótaszóval érkezett, hogy a zsűri egy plusz pontot ítélt meg a számukra

A csonkahegyháti Csillagvirág Dalkör olyan víg nótaszóval robbant az állomásparancsnokok elé, hogy Pető Lászlóné Ibolya és Radics László azonnal kiutalt számukra egy jutalompontot. A jókedvű besenyőiek jó szokásukhoz híven végigharsogták az egész útvonalat, bár nem valószínű, hogy ezen a népdalokon edződött gellénháziak közül bárki megrökönyödött.  Amúgy a sokszoros Aranypáva díjas németfalui Vadvirágok énekét sem először hallhatták a falubeliek, bár a színpadra ők ezúttal egy vidám jelenettel készültek.

Alsórajk Gyöngyszemei egy kicsit fel is söpörték a "repteret"

A Zalaegerszeg kertvárosi nyugdíjasokból sem hiányzik az a bizonyos "sajtkukac", minden meghívásnak eleget tesznek, különösen Gellénházára jönnek nagy örömmel, barátkoznak, kirándulnak, kicsit feldobódnak a szellemes vetélkedőkön - állította a 86 éves Szatmári Bálintné Rózsika, aki 19 évig vezette a klubot, s még ma is büszke a közösségre, a népdalkörre, a tánckarra és aranyérmes versmondójukra, Fülöp Katira, akik ezúttal sem ültek a babérjaikon.

A Sárhidai Dalkör sikerrel vette az akadályokat, minden kérdésre tudták a választ

A Páterdomb a Kultúráért Egyesület a színpadon egy kedves verssel és autentikus cigánytánccal aratott nagy sikert, a zalaegerszegi Nefelejcs Nyugdíjasklub és az Együtt Egervárért Egyesület egy-egy bohózattal nevettette meg a publikumot. A sárhidaiak Tolcsvayék  "Csak egy kék színű virág" című dalával meg is énekeltették nagyérdemű  barátaikat, de a tapsból még maradt bőven a Lakhegyi Daloskörnek is.

Ezek is érdekelhetik