Hírek

2017.08.02. 05:34

Babosdöbrétén időszaki önkormányzati választást tartanak

Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: a Zala megyei Babosdöbréte lakói polgármesterre, a Tolna megyei Bölcske lakói pedig polgármesterre és képviselőkre szavazhatnak.

A Zala megyei Babosdöbrétét 2010 óta függetlenként irányító Kaczor Tamás áprilisban mondott le, hivatalos indoklása szerint azért, mert más elfoglaltságai miatt nehezen tudott időt szakítani polgármesteri feladataira.

A vasárnapra kiírt időközi választáson az ismét induló Kaczor Tamás mellett még hat jelöltre lehet szavazni: a 2010 előtti polgármesterre, Kis Jánosra, a jelenlegi alpolgármesterre, Szinayné Csarmasz Bernadettre, valamint Szűcs Jánosra, Ritter Ferenc Csongorra, Lákovics Tamásra és Szabó Jánosra. Valamennyi jelölt függetlenként indul. A voksoláson 413 szavazópolgár járulhat az urnákhoz a Zala megyei településen.

A Tolna megyei Bölcskén a képviselők április 27-én döntöttek a testület feloszlatásáról. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul: Baranya István eddigi polgármester és Tomolik János eddigi alpolgármester. A hat képviselői mandátumért tizenhat jelölt indul. A 2234 választásra jogosult három szavazókörben voksolhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!