Hírek

2017.08.14. 14:10

Kié a legszebb porta Nován?

NOVA - Immár másfél évtizedes hagyomány a göcseji községben, hogy a Nagyboldogasszony-napi búcsúhoz kapcsolódóan rendezik meg a településszépítő verseny eredményhirdetését.

Gyuricza Ferenc

A 15 évvel ezelőtt elindított Szép, tiszta, virágos Nováért akció mellé időközben további közösségi programokat társítottak a göcseji településen, ezek szintén a búcsúi ünnepre csúcsosodtak ki.

A vasárnapi rendezvénysorozat a helyi római katolikus templomban ünnepi szentmisével kezdődött, melynek során a főcelebráns dr. Székely János, a szombathelyi egyházmegye új püspöke buzdította a megjelenteket, hogy ne csak a hitre, azaz Krisztusra mondjanak igent, hanem a népességfogyás megállítása érdekében a házasságra, valamint a gyermekáldásra is.

A búcsúi szentmisét követően, a Gönczi Ferenc Művelődési Otthonban Lendvai Jenőné, a település polgármestere nyitotta meg azt a hobbi- és terménykiállítást, amelyen a községben élők mutatták be a különleges gyűjteményeiket és a konyhakerti gazdálkodásuk eredményeit. Előbbire hatan vállalkoztak - többek közt plüssfigurák, bélyegek és első napi borítékok, saját készítésű babák, rajzok, fotók, régi iratok, különleges poharak és labdarúgáshoz kapcsolódó relikviák voltak láthatók a változatos tárlaton -, a terménykiállításra pedig heten vitték el legszebb zöldségeiket, gyümölcseiket, valamint az azokból házilag elkészített termékeket, például lekvárokat.

A terménykiállítás résztvevői közt versenyt is hirdettek, a zsűri döntése alapján ebben az esztendőben Gerencsér Istvánné és Marton Melinda érdemelte ki a fődíjat. Szintén a Nagyboldogasszony-napi búcsúhoz kapcsolódóan, a kiállítás megnyitóján tartották az idén másodjára megszervezett "legszebb konyhakertek" verseny eredményhirdetését, ennek Szalayné Németh Bernadett lett a nyertese.

A községben a legrégebbre visszatekintő hagyománnyal a Szép, tiszta, virágos Nováért környezetszépítő akció bír, az idei már a 15. alkalom volt. A település polgármestere kiemelte: minden olyan családnak jár az elismerés, amely figyel lakókörnyezete, portája gondozására, s az ő munkájuk nélkül az önkormányzatnak a vonzó településkép kialakítása érdekében tett erőfeszítéseit sem övezné siker. Ezt követően tíz családnak adott át jutalmat Lendvai Jenőné, az akció fődíját ezúttal Horváthné Egyed Gyöngyi kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!