2017.07.11. 13:10
Sült keszeg és halászlé Gyenesdiáson
Közel 1,5 tonna keszeget sütöttek meg a Keszegfesztiválon, a versengő csapatok halászlevet főztek, a közönséget pedig a finom étkek mellett szórakoztató programok is várták.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Hungarikum Programiroda fővédnökségével megrendezett Keszegfesztiválon szombaton több mint tíz csapat készített halászleveket. Első lett a helyi Polgárőr Egyesület: ők saját bevallásuk szerint amatőr szinten viszonyultak a főzéshez: barátság és lelkesedés indította őket a megmérettetésen.
Az eredményhirdetés után a díjazottak képviselői és zsűritagok között Fotó: Hársfalvi György
A 2. és 3.helyezett között csupán egy pont volt a különbség: a Fürdőegyesület bizonyult a gyenesdiási Ördögfiókáknál egy hajszálnyival jobbnak. Az MNGSZ különdíját Felsőrajk csapata kapta. Vasárnap is lehetett sült keszeget eszegetni, s mindkét nap koncertek is szórakoztatták a közönséget.