Hírek

2017.07.07. 16:21

Spórolásra kényszerülnek - Megkezdte munkáját a zalai mozgássérültek egyesületének új vezetése

ZALAEGERSZEG - Pénteken tartotta alakuló ülését a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének nemrég megválasztott vezetősége. A tanácskozáson részt vettek a városi csoportok vezetői és az új sorstárssegítő munkatársak is.

Fincza Zsuzsa

A küldöttek közgyűlése az egyesület elnökének Dudás Gyulát, a zalaegerszegi csoport vezetőjét, alelnöknek Takács Csabát, elnökségi tagnak pedig Csatordai Csabát választotta. A fegyelmi bizottság elnöke Kovács László lett, a felügyelő bizottságot Zsuppányi Károly vezeti, a jelölő bizottság élére pedig Boronyák Zoltán került.

A megyei egyesület zalaegerszegi, Széchenyi téri irodájában az eddigieknél is szélesebb körű képviseletre, támogatásra számíthatnak a sorstársak. Sziva Beáta, az ifjúsági csoport vezetője mint rehabilitációs mentor és sorstársi tanácsadó, Csatordai Csaba pedig gazdasági ügyintézői szerepkörben segít az ügyes-bajos dolgok rendezésében. Boronyákné Szabó Andrea a zalai mozgássérültek leendő honlapja körüli feladatokat végzi, és a fogyatékkal élőket érintő jogszabályok tudoraként tanácsaival is támogatja a sorstársakat.

Nem valami rózsás anyagi alapról indult az új vezetés. Dudás Gyula elnök elmondta: ezen észszerű és szigorú takarékoskodással, a kor követelményeinek megfelelő gazdálkodással javítanának. A jövőben nemcsak a működés érdekében nyújtanak be pályázatokat, de minden lehetséges szakmai kiírásra jelentkeznek. Szeretnék az 1023 fős taglétszámot gyarapítani, mert az egyrészt nagyobb juttatással járna, másrészt az országos szövetség is előrébb venné őket a támogatottak listáján. Jelenleg az országban több mint húsz mozgássérült egyesület népesebb a zalainál. Augusztustól minden hónap 2. keddjén a zalaegerszegi csoport klubjában az egész megyei zalai tagság részére adománynapot tartanak, ahol a rászorulók segítséget kaphatnak mindennapi gondjaik megoldásához.

Az ülésen az akadálymentesítési támogatások körüli anomáliákról is szó esett. Sziva Beáta elmondta: szeretnék, hogy a szakterületen járatlan pénzintézetektől visszakerüljön az egyesületekhez a kérelmek befogadásának joga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!