Hírek

2017.06.22. 14:00

Tizenhárom éve nem volt ekkora tűzeset

NAGYKANIZSA További részleteket árult el a megyei katasztrófavédelem a General Electric (GE) fényforrásgyárában szerda délután hatalmas tűzesetről.

Pásztor András

Mint arról már beszámoltunk: szerdán, nem sokkal délután egy óra előtt tűz ütött ki a GE kanizsai gyárának egyik raktárépületében. A három szintes, tizenegyezer négyzetméteres épületben közel kétezer négyzetméteren terjedtek el a lángok. A raktárban villanykörteburákat tároltak, a hatalmas tűz okozta  rendkívül magas hőmérsékleten az épület oldalát takaró  üvegek végig megolvadtak. A hivatásos tűzoltóknak végül kora estére sikerült megfékezni a tüzet.

A megyei katasztrófavédelem szerint Zala megyében az elmúlt tizenhárom évben nem volt ehhez hasonló, nagy kiterjedésű és akkora tűzoltóerőt igénylő eset, mint amilyen a nagykanizsai raktárépületben keletkezett. A tűz oltásában csaknem hatvan tűzoltó vett részt, a megyei egységek mellett Kaposvárról, Marcaliból és Nagyatádról is érkeztek tűzoltók.

A GE képviselőjének becslése szerint 50-100 millió forint körüli kár keletkezett a raktárhelyiségben, aki azonban azt is hozzátette: a tűzoltók munkájának köszönhetően több milliárd forintnyi értéket sikerült a megfelelően megválasztott tűzoltási taktikával és szakszerű beavatkozással megmenteni.

Természetesen a fentiektől függetlenül a tűz keletkezési okának megállapítása érdekében a tűzoltóság szakemberei tovább vizsgálják a helyszínt a keletkezési okot vagy  okokat kutatva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!