Hírek

2017.06.26. 13:18

Nem működik a Rózsák terén lévő szökőkút

Nem működik a zalaegerszegi Rózsák terén lévő szökőkút. Az önkormányzat koncepciótervet készítene az egész tér felújítására, de egyelőre nincs pénz a költségvetésben erre a célra.

Szabó Judit

A Rózsák tere állapotáról Kiss Ferenc önkormányzati képviselő interpellációja nyomán adott tájékoztatást Gecse Péter alpolgármester. A legutóbbi közgyűlésre elkészített válaszában rámutatott: a szökőkút működése már tavaly is akadozott, a medencetér valahol elengedi a vizet. A hiba komoly feltárás és bontás nélkül nem kimutatható, jelezte az alpolgármester, hozzátéve, hogy a kút gépészete és felépítménye is elavult.

Fotó: Katona Tibor

A medence szélén áll Kisfaludy Strobl Zsigmond 1966-ban elhelyezett, A kis makrancos című szobra, melynek eredetije 1920-ban készült, s több példányban, több földrészen is felállították, írja az alkotásról Németh József az Egerszegi örökség című könyvében.

A szobor szépsége indokolná, hogy az egész tér felújítására koncepcióterv készüljön, állt Gecse Péter válaszában. Szerették volna a terveztetést még idén elindítani, de nem volt rá fedezet, a költségvetés harmadik negyedévi módosításakor ugyanakkor erre is keresik a forrást. Remélhetőleg legalább a koncepcióterv elkészülhet idén, közölte az alpolgármester, aki tegnap érdeklődésünkre több millió forintra becsülte a szükséges beavatkozások költségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!