Hírek

2017.05.31. 17:05

Táncsikerek - Újabb elismerésekkel gazdagodtak a Magic Ritmo csoport fiataljai

NAGYKANIZSA - Több elismerést szereztek a Magic Ritmo csoport fiataljai a közelmúltban, a fővárosban megrendezett országos táncversenyen.

Szabó Zsófia

Az idei harmadik megmérettetésen sem vallottak szégyent a táncosok.

Nikolics Zsanna, a csoport vezetője, koreográfusa elmondta: a 32. alkalommal megrendezett Zuglói Országos Amatőr Táncfesztiválra - csakúgy, mint a többi versenyre - hónapokkal korábban elkezdték a felkészülést.

- Erős mezőnyben kellett helytállnunk - mondta Nikolics Zsanna. - Több száz rutinos táncos érkezett a versenyre. Kortárs tánccal csak mi készültünk, ennek ellenére az akrobatikus kategóriában szerepeltünk, ami nehezítette a dolgunkat. Emellett a kezdőkből álló galamboki táncosaink is részt vettek - másik csoportban - a versenyen, akik mindössze pár hónapja tanulnak táncolni - tette hozzá. Ahogy azt is: új produkciókkal is készültek nyolcfős csapataik. Egyúttal olyanokkal is, amikkel már korábban kivívták másutt a zsűri és a közönség elismerését.

Ezúttal is helytálltak a Magic Ritmo táncosai
Fotó: Fási Barnabás

- A Mi lett volna, ha? című előadásunkkal, amely egy tragikus balesetet mesél el, első helyezést értünk el junior korcsoportban. Ezzel együtt a második legszínvonalasabb produkcióért a Budapest Kupa különdíjat is megkapták a diákjaink. A junior csoportban egy bronzot is szereztünk, amely a galamboki növendékeink érdeme.

A felnőtt csoport a Hősök és gonoszok összeállítással második lett, az Only one cíművel pedig a harmadik - összegezte Zsanna, aki hozzáfűzte: az elkövetkező időszakban újabb megmérettetésre nem készülnek. A pihenés, illetve a megszokott heti próbák jegyében telnek majd a nyári hónapok.

A csapat már javában hangolódik a Honvéd Kaszinóban június 17-én megrendezendő gálájára. Míg az újabb, őszi versenyszezonra kerecsenyi nyári táborukban készülnek majd a diákok, amiből a szórakozás sem marad ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!