Hírek

2017.05.29. 16:38

Becsehelyi KIVIrágzás

BECSEHELY Virágzik a kivi a dél-zalai település határában.

Pásztor András

Hétfőn ennek apropóján az egyik nagy áruházlánc vezetői tettek látogatást az ültetvényen, hogy saját szemükkel győződjenek meg a Becsehelyen termesztett gyümölcs páratlan minőségéről.

– Az ültetvényt öt évvel ezelőtt hoztuk létre éppen azért a becsehelyi hegyen, mert itt olyan a talaj minősége, illetve a tengerszint feletti magasság, ami garantálja, hogy a tavaszi fagyok nem tesznek kárt a termésben – mesélte Miklós Ákos Márton, a kiviültetvény szakmai vezetője.

Miklós Ákos Márton (balról) éppen Németh Géza polgármesternek mutatja a kivi virágait Fotó: Szakony

A családi vállalkozásban, de nagyipari mértékben – négy hektáron – termesztett kivi ilyenkor nyár elején virágzik. A virágok beporzását elsősorban a szél és a méhek végzik.

– A szüretre majd októberben kerül sor, addig reményeink szerint még rengeteg napfényt szívnak magukba a gyümölcsök – árulta el Miklós Ákos Márton, aki vendégeinek órákon keresztül mesélt a kivitermesztés szépségeiről és ezzel óriási elhivatottságáról is tanúbizonyságot tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!