Hírek

2017.05.31. 11:38

Adómentes minimálbért

Adómentes, megemelt minimálbért vezetne be és visszaadná a 13. havi nyugdíjat megválasztása esetén az MSZP.

Szabó Judit

Dr. Fodor Csaba megyei és Kiss Ferenc városi elnök sajtótájékoztatón számolt be szerdán Zalaegerszegen az MSZP szombati kongresszusáról, melyen küldöttként vettek részt. A rendezvényen megválasztották Botka Lászlót, Szeged polgármesterét a párt miniszterelnök-jelöltjévé.

Kiss Ferenc a tájékoztatón elmondta: az országban a többség elvárja, hogy szűnjön meg a gyűlöletkeltés, a figyelemelterelés, az ellenségkeresés - a kongresszus erre igyekezett választ adni. A választás tétjét pedig úgy fogalmazta meg: Orbán vagy Botka? Brüsszel vagy Moszkva?

Dr. Fodor Csaba az MSZP programjából kiemelte a szegénység elleni küzdelmet, mert már azok is szegénysorban élnek, akiknek tisztességes munkájuk van, szögezte le. Adómentes és megemelt minimálbért ígérnek a szocialisták, a munkavállalói jogok megerősítését, a nyugdíjminimum duplájára emelését és a 13. havi nyugdíj visszaállítását. Tudásalapú társadalmat akarnak, kitolnák a tankötelezettség határát 18 évre, nem csökkentik, hanem növelik a gimnáziumi és egyetemi férőhelyek számát, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Nem a stadionépítés lesz a legfontosabb, hanem az iskolák és a kórházak támogatása, közölte dr. Fodor Csaba, s kijelentette: meglesz az ellenzéki összefogás, amivel leválthatják a kormányt.

Ezek is érdekelhetik