Hírek

2017.04.02. 12:55

A 17 éves társaság nemzetközi versenyeken is lenyűgözi a közönséget

Nagykanizsa - Csillogó ruhák és kecses mozdulatok. A HSMK-ban tartotta gálaestjét a Premier Táncklub szombaton.

Pásztor András

A klub alapítója és vezetője, Mioveczné Németh Petra négy korcsoportban összesen ötven gyerekkel foglalkozik.

- A legkisebbektől egészen a felnőttekig különféle stílusokkal ismerkedhetnek meg a tanítványaink - mesélte a színfalak mögött a vezető. - A magunk útját járjuk, hiszen mi nem csatlakoztunk egyetlen szövetséghez sem, azonban show- és látványtánc koreográfiáinkkal több hazai és nemzetközi versenyen nyűgöztük le a közönséget.

A Premier Táncklub gáláján a felnőttek is bemutatták látványos koreográfiájukat a közönségnek
Fotó: Gergely Szilárd

- A tánc, a ritmus szeretete 17 éve összetartja a fiatalokat, közösségük a város életének fontos része lett - mondta megnyitójában Dénes Sándor polgármester. - Egy identitással rendelkező társaság a saját értékeit és hagyománya ritmusát kell, hogy kövesse. Ez az, ami a Premier tagjainak a kapcsolatát megteremti és a fennálló harmóniáját megadja. Az eddigi munkájuk sikeres, és ha maradnak ezen az úton, a folytatás is hasonlóan gyümölcsöző lehet.

A gálán a "premieresek" jó szokásukhoz hűen igazán kitettek magukért. Táncaikban a művészi, kecses mozdulatokon kívül komoly koncentrációt igénylő, akrobatikus gyakorlatokkal szórakoztatták a publikumot. Bemutatták a legújabb produkcióikat. Utóbbiak ezen az estén debütáltak és Mioveczné Németh Petra szerint amelyiket a közönség nagy tapssal jutalmazta, azzal külföldön is indulnak. Az estén fellépett a zalaegerszegi Gála Társastáncklub is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!