Hírek

2017.03.10. 19:01

Idén már huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg a Zrínyi-Gordiusz versenyt

Zalaegerszeg - Idén huszonnyolcadik alkalommal tartják meg a kecskeméti Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány által útjára indított Zrínyi-Gordiusz versenyt.

Arany Gábor

Pajor László matematikatanár, a Kárpát-medencei diákoknak meghirdetett verseny zalai főszervezője elmondta, az első, területi fordulón - ezt mindenhol egy időben, február 17-én tartották - 67 129 diák oldotta meg a feladatokat. A 2-12. osztályos tanulók közül 15 963 volt határon túli - felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági - magyar diák. Zalában hat város nyolc iskolájában zajlott a megyei forduló 1314 résztvevővel.

Az egerszegi Zrínyi-gimnáziumban kilencedikes Czett Mátyás és Veres Kristóf veszi át jutalmát Makovecz Tamás igazgatótól Fotó: A szerző

Közülük a legeredményesebb 92 diákot jutalmazták pénteken az egerszegi Dózsa-iskolában megtartott eredményhirdetésen. Idén kiemelkedően szerepeltek a zalaiak, eredményeik alapján 21 tanuló került be az április közepén Debrecenben megrendezendő háromnapos országos döntőbe. A versenyen a 2-4. osztályos tanulók 60 perc, az 5-6.-osok 75 perc alatt 25-25 feladatot, míg a 7-12. osztályosok 90 perc alatt 30 feladatot oldottak meg. Ezek gyakran logikai feladványok voltak, és öt lehetséges válasz közül kellett eldönteni, melyik a helyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!