Hírek

2017.03.24. 18:05

Az autizmussal élők már nagyobb figyelmet kapnak Kanizsán

Nagykanizsa- Pár hónapja nyílt meg a dél-zalai városban az Autisták Országos Szövetségének információs pontja, amely több, érdemi előrelépést is megvalósított helyi szinten az autizmussal érintettek életkörülményeinek jobbításáért.

Szabó Zsófia

Erről is szó esett azon a regionális tagszervezeti találkozón, melyet tegnap tartottak az információs pont Bajza utcai székhelyén. Az eseményre a környező megyékből is érkeztek az autisták érdekvédelmével foglalkozó szakemberek.

Győrfy Anikó, a kanizsai irodát működtető alapítvány kuratóriumi tagja elmondta: sok helybéli, autizmussal érintett család kereste fel a szervezetet. Segítséget pedig nem csak a különböző állami támogatások igénylésével kapcsolatban kértek.

Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke (balról) és Győrfy Anikó, az alapítvány kuratóriumi tagja a jövőbeni együttműködés részleteiről is szót ejtett a találkozón Fotó: Gergely Szilárd

- Az autista gyermekek iskoláztatása is sokaknak gondot okozott - mondta Győrfy Anikó. - E téren van pozitív fejlemény a KLIK tankerületi igazgatójának, Magyar Ferencnek köszönhetően. Ő ígéretet tett arra, hogy a jövőben, többek közt képzések révén az oktatási intézményekben a pedagógusok kellően felkészülnek az autista gyermekek integrációjára.

Kővári Edit, az országos szövetség elnöke jelezte, hogy érdemi változás országosan is történt az autizmussal élők támogatásában. Ám több szakemberre lenne szükség a szociális szférában, egészségügyben, akik meg tudják őket szólítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!