Hírek

2017.03.23. 19:35

Gyújtogató rendőrkézen - A biztonsági kamerák felvételei segítettek

Zalaegerszeg- Gyújtogatás okozott közel kétmillió forintos kárt kedden este a zalai megyeszékhelyen. A feltételezett tettest már elfogták.

Arany Gábor

A 41 éves férfi kedden este fél tizenegy tájt előbb a Göcseji úton, majd egy órával később a Landorhegyi úton a 34-36-os számú társasházak melletti szelektív hulladéktárolókat gyújtotta fel. Utóbbi helyen a lángok egy parkoló autóra, valamint a közeli Fürtös csemegebolt hátsó falára és a bejárati ajtóra is átterjedtek. Az üzlet tulajdonosa, Büki László elmondta, hogy a tűz még egy autót veszélyeztetett, de azzal sikerült még időben arrébb állni, ám így is több százezer forintos a vesztesége. A másik gépkocsiban viszont egymillió forintnál is nagyobb kár keletkezett.

A tűz átterjedt egy parkoló autóra és az üzlet falára, ajtajára Fotó:Tűzoltóság

A tettes felderítésében fontos szerepet játszott, hogy a biztonsági kamerák felvételén jól látható volt a gyújtogató férfi ténykedése. A képeket megkapta a rendőrség és felkerült a világhálóra is. Ez alapján rövid időn belül sikerült azonosítani a 41 éves L. Károlyt. Többen arról számoltak be, hogy a hajléktalan életmódot folytató férfi délutánonként rendszeresen megfordul a vasútállomás környékén. A megyei rendőr-főkapitányság közleménye szerint szerdán 17 óra után pár perccel elfogták, előállították a városi kapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki ellen őrizetbe vétele mellett nyomozást indítottak rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!