Hírek

2017.02.22. 12:07

Nyolc év fegyházat kapott az amfetaminárus

Zalaegerszeg- Nyolc év fegyházbüntetést kapott szerdán az a fiatal becsehelyi férfi, aki 2015 őszén jelentős mennyiségű extasy tablettát, speedet szerzett be és adott el ismerőseinek, köztük két vádlottá lett társának.

Arany Gábor

A rendőrök tavaly február 19-én Nagykanizsán a Rózsa utcában igazoltatták a 30 éves H. Rolandot. BMW típusú gépkocsijában a pótkerék helyén dobozba rejtve, műanyag tasakokba csomagoltan 191 gramm – nettó 43 gramm – nagy tisztaságú amfetamint találtak. Ez a jelentős mennyiség alsó határának 290 százalékát jelentette. A gyorsteszt pedig kokain fogyasztását jelezte a férfinél. Mint a nyomozás feltárta, H. Roland többeknek adott el kábítószert, ezek összhatóanyag-tartalma minimálisan 30,25 gramm volt, ami a jelentős mennyiség alsó határát 300,2 százalékkal haladja meg.

A Zalaegerszegi Törvényszéken dr. Gergye Tamás büntetőtanács által hozott ítélet indoklásakor elhangzott, bár H. Roland arra hivatkozott, hogy a tőle lefoglalt kábítószert saját fogyasztásra tartotta, ezt cáfolták a vallomások. Ezekből kitűnt, hogy Becsehelyen a baráti körében ismert volt, tőle lehet kapni drogot, s ezzel beigazolódott a kábítószer kereskedelme, amit részben H. Roland is elismert.

A vádban szereplő bűncselekmények során az eladott drogért H. Roland  bizonyítottan összesen 62 ezer forintot kapott.

A fiatal férfit a törvényszék  jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében marasztalta el H. Rolandot és 8 év fegyházra ítélte. Ennek büntetési tétele egyébként 5-20 év, illetve életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet. Mivel elrendelték előzetes letartóztatását, fegyőrök kísérték el a tárgyalóteremből. A másodrendű vádlott, 21 éves B. Bence két darab extasyt vett H. Rolandtól, egyiket ismerősének adta; kábítószer-kereskedelem vétsége miatt 2 év próbára bocsátották. A harmadrendű, 22 éves B. Bence Péter 40 gramm amfetamin port vett H. Rolandtól; ő kábítószer birtoklás vétsége miatt 1 év, de végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett fogházat kapott.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész tudomásul vette, míg H. Roland fellebbezett enyhítésért és eltérő minősítés megállapításért, B. Bence Péter 3 napot tartott fenn, míg B. Bence tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!