Hírek

2017.02.06. 15:20

Leszerelik a hídról a virágtartókat, mert balesetveszélyesek

Zalaegerszeg - Lakossági észrevétel érkezett a Zalai Hírlaphoz arról, hogy balesetveszélyesek az andráshidai Zala-hídon lévő virágtartók.

Szabó Judit

A jelzés szerint a hídon található, fémből készült virágtartók belógnak a járdára, könnyen nekimehet, aki arra jár, főleg sötétben. Felmerül a kérdés, hogy ha ősszel beszedik a virágokat, miért hagyják ott a tartókat?

Nos, mint megtudtuk, mert oda vannak hegesztve a hídhoz. Ennek pedig az a magyarázata, hogy korábban elloptak onnét egy-egy virágtartót - eladhatták fémhulladékként -, de állítólag arra is volt példa, hogy egyszerűen beledobták a Zala folyóba.

Könnyen nekimehet, aki nem figyel, főleg sötétben
Fotó: Pezzetta Umberto

Erre a problémára megoldást jelentett a rögzítés, így viszont balesetveszélyes helyzet alakult ki.

Pais Kornél, a zalaegerszegi Lész Kft. ügyvezetője hétfőn délelőtt a Zalai Hírlapnak azt mondta, ha eláll az eső, még aznap, de legkésőbb kedden leszerelik a virágtartókat a hídról. Megemlítette, hozzá eddig nem érkezett jelzés, hogy gondot okoznának, és szerencsére nem történt baleset, de eltávolítják ezeket a szerkezeteket, s majd a Városgazdálkodási Kft.-vel és az önkormányzattal egyeztetnek a virágosítás mikéntjéről.

A tartókat egyébként azért is célszerű leszedni, mert információink szerint festeni fogják a hidat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!