Hírek

2017.02.22. 14:44

Korszerű lelátó készült

Semjénháza - A helyi sportegyesületet támogató vállalkozások társasági adójából (TAO) új lelátó várja a közönséget a labdarúgó pályán.

Benedek Bálint

A sportág fejlesztése, s ezáltal a korszerűsítés nem új keletű, hiszen négy éve műfüves területtel bővült a komplexum.

Preksen László polgármester elmondta: mivel a pálya egy lejtős rész alján található, korábban a csapadékvíz gyakran eláztatta a játékteret, ám egy speciális csőrendszer beszerelése véget vetett az áldatlan állapotnak.

- A tavaszi bajnokság rajtjára több új, a közönség kényelmét szolgáló beruházás debütál - folytatta a településvezető. - A játékteret korábban is körbevették oszlopok, ám a világítás nem volt korszerű, így ezt kicseréltük nagyobb teljesítményű reflektorokra, sőt modern hangosító berendezésekkel is gazdagodtunk. A lelátó 9 millió forintos beruházás egyik lényeges eleme, hiszen a település csapata bő tíz éve a Zala megyei labdarúgó bajnokság első osztályában rúgja a bőrt.

Temesi Zoltán (balról) és Pusztai Zoltán munkáját Kárpáti István a sportkör vezetője felügyelte Fotó: Szakony Attila

Preksen László hozzátette: mindenre a társasági adóból befolyt összeg sem volt elegendő, így néhány munkafolyamat az önkormányzat és közösségi összefogás eredménye. Mivel a falu szívügye a foci, így sokak szinte azonnal segítettek.

- A műanyag székek a szombathelyi Haladás pályáról származnak, ezek azok, melyek akkor szabadultak fel, amikor az Arsenal játszott egy edzőmeccset és néhány ülőhelyet ki kellett cserélni - tette hozzá. - A szurkolóink kényelme érdekében duplasoros feljárót készítettünk, ezért a vasárnapi Szepetnek elleni első, hazai tavaszi fordulóban 291 férőhely várja őket.

A fejlesztésekkel nem állnak le, nyárig szintén ebből a forrásból tető is kerül majd a széksorok fölé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!