Hírek

2017.02.24. 16:50

Megszépült a kilimáni községház

Kilimán - Alig másfél hónap leforgása alatt kívül-belül teljesen felújították a faluház több mint százéves épületét. Az ünnepélyes avatóra pénteken került sor.

Szabó Zsófia

Pusztai Szabolcs, Kilimán első embere beszédében felidézte: a rendbetétellel régi álmuk teljesült. Nagy szükség volt a felújításra, mivel jócskán nyomot hagyott az idő a községházán.

– Nem csak hivatali helyiségeknek, rendezvényeknek is otthont ad az épület – jelezte a polgármester. – A munkálatok összköltsége meghaladta a hatmillió forintot. Egyrészt állami támogatásból, az adósságkonszolidációban nem érintett önkormányzatok fejlesztéseit célzó programnak köszönhetően valamint saját kasszából tudtuk megvalósítani az ingatlan helyrehozatalát – összegezte.

Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke, Pusztai Szabolcs, a falu polgármestere, Manninger Jenő miniszteri biztos és Tóth Róbert, a kivitelezést végző cég vezetője az avató ünnepségen

A vizes falakat műanyag lemezekkel alászigetelték, a nagyobb termeket elválasztó falakat elbontották, kicserélték a szélfogó párás plafonját. Ezen kívül többek közt megújult a villamos hálózat, illetve esztétikusak lettek a belső helyiségek és hőszigetelték az épület külső falait.

– A megszépült községházát a falun átutazók sem tudják figyelmen kívül hagyni, annyira esztétikus – hangsúlyozta Manninger Jenő miniszteri biztos, aki elismeréssel szólt a munkában részt vett helyi, környékbeli emberek összefogásáról is.

Míg Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke azt emelte ki: az épület közelképet ad arról, hogy szorgos, tulajdonukat megbecsülő emberek élnek a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!