Hírek

2016.12.22. 12:51

El akarta ütni az ellenőrt - Dühbe a jött a sofőr, amikor pótdíj megfizetésére kérték

Zalaegerszeg - Kis híján elgázolt az útdíjellenőrt a feldühödött román teherautó-vezető, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A 29 éves román M. Ionut-Marian vezette tehergépkocsiból, nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény ez év június 3-án kora reggel fél öt körül Letenye felől Somogy megye irányába tartott az M7-es autópályán. A sormási pihenőhelynél az útdíjellenőrök ellenőrzésre állították meg. Közölték a sofőrrel, hogy pótdíjat kell fizetnie, mert az úthasználat díját nem rótta el. Ezt hallva a férfi indulatba jött, visszaszállt a vezetőfülkébe, majd elindította a járművet. A kamionnal úgy hagyta el a pihenőhelyet, hogy élesen balra kormányozott az egyik útdíjellenőr felé, aki kis híján a jármű alá került. Gyors reagálásnak köszönhette, hogy nem ütötte el a kamion, ugyanis a motorháztetőn erőteljesen el tudta lökni magát, így a gyorsító járműszerelvény mellette hajtott el.

A történtekről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a román sofőr ellen közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség, pénzbüntetésre, valamint közúti járművezetéstől való eltiltásra téve indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!