Hírek

2016.12.16. 09:10

A tanárnő emlékére szerveznek versenyt

Zalaegerszeg - A ZSZC Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az idén 6. alkalommal rendezte meg a fiatalon elhunyt kollégájukról, Szabó Katalinról elnevezett idegen nyelvi versenyt.

Arany Horváth Zsuzsa

Mint Kónyáné Tömpe Lívia igazgató tájékoztatott, az idei verseny témája - kapcsolódva az iskola profiljához - a Gyógyító Magyarország, a turizmus szerepe és fontossága a régiónkban címet viselte.

Pusztai Zsuzsanna, a verseny szervezője és a hetedikes győztes csapat a Landorhegyi iskolából: Kovács Boglárka, Sabján Judit (tanáruk), Nagy Evelin, Bedő Barnabás, jobbra pedig Szabó István, az elhunyt tanárnő édesapja
Fotó: Pezzetta Umberto

A verseny a nyelvtanulás mellett az egészséges életmód fontosságát, a szűkebb és a tágabb környezet értékeinek megismerését (gyógyvizek, gyógybarlangok, kistermelői élelmiszerek, gyógynövények), a munkaerőpiacon fontos kreativitás és előadás, prezentálás készségének a fejlesztését szolgálta. A diákok prezentációval készültek, amit idegen nyelven adtak elő, tesztet töltöttek ki és plakátot készítettek. Az idén először a legszebb kiejtésért különdíjat is odaítélte a zsűri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!