Hírek

2016.11.26. 13:33

Megkezdődött a 13. mézfesztivál Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Sárréti, bácskai, alföldi, tolnai, zalai, valamint székelyföldi méhészek részvételével szombaton reggel megkezdődött a 13. Kárpát-medencei mézfesztivál és termelői vásár, valamint mézlovagrendi találkozó a megyeszékhely sportcsarnokában.

Magyar Hajnalka

A hivatalos megnyitó előtt a díszes öltözetű mézlovagrendek végigvonultak a Kossuth utcán a polgármesteri hivatalig, ahol Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte őket. A rendezvény a sportcsarnokban folytatódott.

Mézlovagok felvonulása. Az élen Czémán László, mögötte Rozmann Gréta mézkirálynő és Németh Zsolt, az Ambrózia Mézlovagrend nagymestere Fotó: Pezetta Umberto

Elsőként Czémán László, a szervező és házigazda Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete elnöke mondott köszöntőt, majd Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, valamint Bross Péter, az OMME elnöke szólt a méz és a hagyományok értékeiről, s köszöntötte az 52 kiállítót. Az ingyenesen látogatható mézfesztivál vasárnap folytatódik, a gyerekprogramok mellett szakmai előadások is várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!