Hírek

2016.11.21. 17:27

A karácsony szelleme talán motivációként hat - csütörtök estig tart a véradás

Zalaegerszeg - Hétfőn reggel megkezdődött, s csütörtökön egészen este 8-ig tart a Vöröskereszt Zalaegerszeg Városi Szervezete által szervezett retró véradó hét.

Magyar Hajnalka

Hétfő délig 25-en jelentek meg a vérellátó szolgálat Zárda utcai épületében, hogy önzetlen segítséget nyújtsanak. A szervezők végeredményként e számnak legalább a tízszeresét remélik.

- Nyáron rekordot döntöttünk, az akkori akciónk keretében 336 véradó jelentkezett, ami nagy boldogság volt számunkra - eleveníti fel dr. Baracskai Józsefné, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének igazgatója. - Bízunk benne, hogy most is meghallgatásra talál a kérés. Akciónk a november 27-én esedékes véradók napja köré szerveződik. Kedvező az időpont, mert ezekben a napokban még nem köti le teljesen az emberek figyelmét az ünnepi készülődés, ám a karácsony szelleme talán már motivációként hat...

Kedden és szerdán 8-tól 17 óráig várják a véradókat, csütörtökön azonban 20 óráig, hiszen sokan csak munkaidő után tudnak elszabadulni.

Hegyi Margit  példája a családjában is követőkre talált. Ritka vércsoportja miatt  rendszeres vendég a vérellátóban, ahol hétfőn Miszoriné Németh Judit asszisztensnő működött közre a véradásban

Fotó: Pezzetta Umberto

 

- A fiatalabb, aktív korosztály megszólítása létfontosságú számunkra - említi Benkő Lászlóné területi vezető. - Sajnos a többszörös véradók inkább az idősebb generációból kerülnek ki, ezért folyamatosan csökken a számuk. Szerencsére azonban arra is van példa, hogy a szülőket követve a gyerekek csatlakoznak a véradók táborához.

Mint Hegyi Margit két fia, akik közül a kisebb rendszeres véradónak számít. A Napsugár úti bölcsőde nyugalmazott kisgyermekgondozója tegnap immár 61. alkalommal nyújtotta önként a karját.

Ezek is érdekelhetik